Süsü, a sárkány


SÜSÜ, A SÁRKÁNY

kezdetek készül lelkesít zenék alkotók utóélet képek videók epizódok impresszum

EPIZÓDOK

1. Süsü. a sárkány (1976) (első sugárzás: 1977. december 24.)
2. Sárkányellátó vállalat (1980)  (első sugárzás: 1981. december 25.)
3. Süsü, a rettentő (1980)  (első sugárzás: 1981. december 26.)
4. Vendég a háznál, öröm a háznál (1980)  (első sugárzás: 1981. december 27.)
5. Süsü, a pesztra (1980)  (első sugárzás: 1981. december 28.)
6. A mű-Süsü (1982)  (első sugárzás: 1982. december 26.)
7. A bűvös virág (1982)  (első sugárzás: 1982. december 27.)
8. Süsü csapdába esik(1984)  (első sugárzás: 1984. december 25.)
9. Süsü és a Sárkánylány (1984)  (első sugárzás: 1984. december 26.)

 

Süsü 1. Süsü, a sárkány
Süsü egyfejű, ráadásul nagyon jószívű sárkány, ezért száműzik. Az emberek menekülnek előle, míg nem találkozik a Kóbor Királyfival és összebarátkoznak. Ezután majd a Királyfi elveszi a Királylányt és Süsüből boldog udvari sárkány válik.
2. Sárkányellátó vállalat
Süsü, a sárkány örömében, hogy befogadták az emberek, mindenki helyett dolgozni kezd. Jól is mennek a dolgok mindaddig, amíg a munka nélkül maradt Sárkányfűárus kezdeményezésére meg nem alakul a Sárkányellátó Vállalat.
3. Süsü, a rettentő
Nincs pénz, és egyre rozogább a palota. Mit tegyenek? A kancellár fejéből kipattan a szikra: legyen Süsüből látványos idegenforgalmi mutatvány, csak tanuljon egy kicsit rettentő lenni.
4. Vendég a háznál, öröm a háznál
Süsüt befogadták az emberek: szorgalmas házisárkány vált belőle. Jó híre eljutott az országhatáron túlra is. Petrence, a szomszéd király meg is üzeni: szeretné látni Süsüt, kőtörés közben... ITT...
5. Süsü, a pesztra
A birodalom szüreti mulatságra megy. Csak Süsü és a Kiskirályfi maradnak otthon. Ezt az alkalmat választja Torzonborz a harcias szomszéd király, hogy megtámadja az országot.
6. A mű-Süsü
Torzonborz, a gonosz lelkű szomszéd király nem nyugszik bele a legutóbbi vereségébe, és új cselhez folyamodik. A tudományok várában mű-Süsüt készíttet. Szerencsére a szívjóság most is segít, hogy győzzön az igazság.
7. A bűvös virág
A Kiskirályfi születésnapjára készül az egész város, titokban. Mindenki a titokról beszél, csak Süsü nem tud semmiről, úgy hogy az utolsó pillanatban kell az ajándékról gondoskodnia. Végül is az ő bűvös virágja lesz a legszebb ajándék.
8. Süsü csapdába esik
Torzonborz katonáival megtámadja az országot, miután csapdát állít Süsünek, aki bele is esik. A Király kiszökik és megtalálja Süsüt és kiszabadítja. Ezután egyenként elkapják Torzonborz katonáit és felszabadítják a várat.
9. Süsü és a Sárkánylány
Süsünek táviratozik az apja, hogy azonnal térjen haza, meg kell nősülnie. Az emberek viccelnek az egyfejű sárkánnyal, hogy lesz egy többfejű felesége, Megérkezik a bájos egyfejű Sárkánylány és Süsü mindjárt beleszeret és követi Sárkányországba.
kezdetek készül lelkesít zenék alkotók utóélet képek videók epizódok impresszum