Süsü, a sárkány


SÜSÜ, A SÁRKÁNY

kezdetek készül lelkesít zenék alkotók utóélet képek videók epizódok impresszum


SÜSÜ, A SÁRKÁNY ALKOTÓI

BERGENDY ISTVÁN zeneszerző

BERGENDY ISTVÁN (Szolnok, 1939. október 8. – 2020. 12. 12.) Liszt Ferenc-díjas magyar zeneszerző, szaxofonos, énekes, a Bergendy-együttes zenekarvezetője,

Wikipedia
Cikk a Manda oldalon (Képes Gábor)

Első hangszerének a harmonikát választotta. A Bartók Béla Konzervatóriumban tanult klarinétozni. Fellépett a Műegyetem Szimfonikus Zenekarában, Tóth Zoltán big bandjében, a Közgazdaságtudományi Egyetem ifjúsági dzsessz együttesében. Testvérével, Bergendy Péterrel 1958-ban alapították a Bergendy-együttest.
1970-ben újjáalakították a zenekart


Amikor a Süsü forgatási emlékeiről kérdeztem, elmondta, hogy nagy élmény volt a közös munka Szabó Attilával, aki az egyik legjobb barátja volt. Számitott a véleményére, megértették egymást.
A kép a Süsü koncert (1994) próbáján készült

A Süsünek nagy sikere lett, a zenének is. Sokszor felmerült miért nem játszották egyik másik számot a koncertjeiken. Pontosan azért, mert a Süsü képpel együtt, a film alkotóinak munkájával együtt sikeres és nem tartotta volna ildomosnak kiemelni egy egy zeneszámot.  
A ZENÉK oldalon még részletek
Az 1994 -es Sportcsarnokbéli Süsü Koncertre is a rajongók kérésére került sor, s ott egy átfogó képet igyekeztek adni a történetről.
Részletek a SÜSÜ KONCERT oldalon
Bodrogi Gyula, Bergendy István
Bodrogi Gyula, Bergendy István, Süsü a Koncert próbáján