Süsü, a sárkány


SÜSÜ, A SÁRKÁNY


kezdetek készül lelkesít zenék alkotók utóélet képek videók epizódok impresszum

ALKOTÓK

SINGER DEZSŐ gyártásvezető

Elvégezte a Magyar Televízió gyártásvezetői tanfolyamát. Ezután került 1973-ban a Magyar Televízió Gyermekosztályára felvételvezetőként.
Az akkor futó, szinte minden sorozatnak (Kuckó, TTT, TTT Magazin, Fabula, stb.) és egyedi műsoroknak, nagy akcióknak (Gyermeknapi élő adások, Télapó és Karácsonyi műsorok, stb.), valamint a kétévente megrendezett Kőszegi Gyermekfilm Fesztiválnak volt a felvételvezetője.
1978-ban kinevezték gyártásvezetőnek. Rengeteg produkciónak és sorozatnak (pl.: Papírsárkány, Csúzli, Cimbora, Cimboraság, Cimbora Különkiadás, TTT Tánciskola, Játék a GYIK műhelyben, Varázsgömb, Futrinka utca, Süsü a Sárkány, Aprók tánca, Játszunk bábszínházat, Szókimondó, Három kívánság, stb.) volt a gyártásvezetője.
1983-1984 között a Gyermekosztály gyártási csoportvezetője volt. Részlet az Arcélekből.
A Süsüemlékgyűjtő sorozatban készült videó, ahol elmondja hogyan lett a Süsü folytatások gyártásvezetője, mennyi örömmel és gonddal járt a forgatás. A forgatás előtt összegyűjtött emlékeit is elhozta, ujságokat, forgatókönyvet, költségvetést. Azt is elmeséli, hogy volt eset, amikor kevés kéz volt a forgatáson - vagyis nem volt elég bábszínész a jelenethez , az ácsorgó figurákat a stáb tagok is kezükre húzhatták. Dezsőnek a Dajka jutott, így ő lett a kedvenc szereplője.

 

Singer Anikó, Begendy István, Singer Dezső a Süsü forgatáson gyerekeikkel Singer Dezső családjával
Singer Dezső
Képek a Süsü koncert készítése közben készült videóból 1994

singer DEzső, Újfalusi LÁszló  
A nyolcvanas évek közepén készült A világ legrosszabb gyereke c. film forgatásán
A Bálint Ágnes Emlékházban tartott gyerekosztály találkozón készült videó